Ανδρέας Μαυρακάκης

AND_9894
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
16/05/2016
Screenshot 2016-05-16 22.35.24
Triplicity
16/05/2016

Ανδρέας Μαυρακάκης

Mavrakakis photo

Ο Ανδρέας Μαυρακάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1968.

Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε στην ηλικία των 12 ετών.

Αρχικά φοίτησε στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα.

Αποφοίτησε αποκτώντας πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό ωδείο Αθηνών το 1992. Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα κλασσικής κιθάρας το 2004 από το Αττικό Ωδείο Αθηνών.

Ευτύχησε να μαθητεύσει με καταξιωμένους καθηγητές στην κλασσική κιθάρα, όπως ο Μιχαήλ  Φραγκιουδάκης και ο Ιωάννης Φρουδαράκης στο ξεκίνημα του στο Ηράκλειο και μέχρι το πτυχίο, ενώ στην τάξη του διπλώματος μαθήτευσε στις τάξεις των κυρίων   Τσαγράκη Γεώργιου και Χρήστου Παπουτσόγλου.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τα θεωρητικά μαθήματα, ξεκινώντας με το πτυχίο αρμονίας (Μουσική σχολή Δήμου Ιεράπετρας τάξη κ. Κωνσταντίνου Κόλλια) ενώ συνέχισε με το πτυχίο αντίστιξης (Αριστείο δημοτικού ωδείο Ρεθύμνου τάξη Γεωργίου Τσαγράκη) και πτυχίο Φούγκας (Αριστείο δημοτικού ωδείο Ρεθύμνου τάξη  κυρίας Ναταλίας Μισσάνιτς.)

Έχει συμπράξει με πολυάριθμες μπάντες παίζοντας σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, συνεργασίες με Μαρία Φαραντούρη, την Φωτεινή Δάρρα τον Δημήτρη Παπαδημτρίου και άλλους, είτε ως σολίστ κλασσικής κιθάρας, είτε ως ενορχηστρωτής.

Μέλος της πανεπιστημιάδας του Ρεθύμνου έχει συμπράξει  ως σολίστ σε συναυλίες σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Πάτρα Ηράκλειο και αλλού.

Επίσης έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ σε Αθήνα Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Μυτιλίνη.

Από το 1992 και για είκοσι χρόνια δούλεψε ως καθηγητής κιθάρας στη μουσική σχολή του Δήμου Ιεράπετρας. Επίσης  έχει εργαστεί στο Ωδείο <<Κώστας Μουντάκης >> στο Ρέθυμνο, και  στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου.

Από το 2003 και για δέκα χρόνια δούλεψε στη δημόσια εκπαίδευση ως μουσικός σε δημοτικά σχολεία στο Ηράκλειο, και επί σειρά ετών στα μουσικά γυμνάσια Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Σήμερα διδάσκει κλασσική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο οποίο είναι διευθυντής.

Στη μακρόχρονη πορεία του έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη σχολή κιθάρας. Πολλοί από τους μαθητές του έχουν αποσπάσει διακρίσεις ανά την Ελλάδα ενώ κάποιοι από αυτούς είναι ήδη επαγγελματίες στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης.

Συγγραφέας τριών βιβλίων, ένα με διασκευές για κλασσική κιθάρα, ένα με διασκευές για διάφορα ορχηστρικά σύνολα, από ντουέτα για κλασσική κιθάρα ως και  μεγάλη συμφωνική ορχήστρα και χορωδία, και ένα τρίτο που είναι  μία πλήρης  μέθοδος για πολύ μικρούς μαθητές κιθάρας.