Γιώργος Σταυρουλάκης

Screenshot 2016-05-16 22.35.24
Triplicity
16/05/2016
PanayiotisBio02
Παναγιώτης Μπουραζάνης
17/05/2016

Γιώργος Σταυρουλάκης

GeorgeBio01

Ο Γιώργος Σταυρουλάκης ξεκίνησε να µελετά την ηλεκτρική κιθάρα µε σηµείο αναφοράς µοντέρνο εκπαιδευτικό υλικό και παίζοντας πάνω από τους αγαπηµένους του δίσκους και ήταν µαθητής των Γιάννη Εκµετσόγλου και Γιώτη Σαµαρά µε τον οποίο ξεκίνησε να εντριφεί στο ιδιώµα της jazz.

Παράλληλα µε την ενασχόλησή του µε τη µουσική, φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου είναι µέχρι και σήµερα ερευνητής. Από το 2006, είναι µέλος πολλών µουσικών σχηµάτων jazz και έχει µοιραστεί την σκηνή µε µερικούς από τους πιο δραστήριους και καταξιωµένους µουσικούς της ελληνικής τζαζ, συµπεριλαµβανοµένων των Κώστα Κωνσταντίνου, Γιώργο Γεωργιάδη, Σεραφείµ Μπέλλο, Sam Marlieri, Παντελή Μπενετάτο, Βαγγέλη Στεφανόπουλο κ.α.

Εκτός από τη jazz, είναι ενεργός σε σχήµατα rock και pop rock όπως οι Burning Sticks και οι Curf, ενώ είναι µέλος της neo-soul καλλιτέχνιδας Mica Eio. Το jazz τρίο του “Ο3” µε τους Δηµήτρη Κλωνή και Μιχάλη Ευδαίµων, έχει λάβει αναγνώριση από τα local media αλλά και την ελληνική jazz κοινότητα, έχοντας συµµετάσχει σε πολλά τοπικά φεστιβάλ jazz και σε clinics ενώ ο ίδιος είναι ενεργός session µουσικός και παίζει για jingles και ηχογραφήσεις.

Ο Γιώργος έχει βραβευτεί ως το “best guitar performance” στο παγκόσµιο φεστιβάλ Master-Jam που πραγµατοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας, µε καταξιωµένους µουσικούς της τζαζ από όλο τον κόσµο, όπως οι Jay Rodriguez, το µουσικό φαινόµενο Joey Alexander, Alexis Bosch, Roberto Garcia, Gregory Boyd και άλλοι.

www.thegoat.gr

www.facebook.com/george.goat.stavroulakis