Αλέξης Φρουδαράκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Γρηγόρης Δ. Καπανταϊδάκης
07/03/2015
Digkos
Βασίλης Δίγκος
07/03/2015

Αλέξης Φρουδαράκης

froudarakis

Ο Αλέξης Φρουδαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αφού πήρε τα  πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον πατέρα του Νίκο Φρουδαράκη, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα με δάσκαλο τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο ωδείο «ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ» ( Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και  Ά Βραβείο ).

Με υποτροφία της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου πραγματοποίησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών, αποφοιτώντας με το Δίπλωμα Διδασκαλίας (L.R.A.M.) και το Postgraduate Performance Diploma (DipRAM) την υψηλότερη διάκριση της Ακαδημίας.

Πήρε μέρος ενεργά σε master classes με διάσημους σολίστ και δασκάλους όπως οι : Barrueco, Russell, Ghilia , Dyens κ.α.

Από τη συμμετοχή του σε διάφορους διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία , Ιταλία , Γαλλία , Ισπανία και Φινλανδία,  έχει αποσπάσει   μια  Πανελλήνια   και    έξι    Διεθνής  διακρίσεις, μεταξύ των  οποίων  ‘Α Βραβείο στον Διαγωνισμό του Julian Bream (Αγγλία) και  3η θέση στον Διαγωνισμό « Francisco Tarrega – Benicassim » (Ισπανία).

Σαν σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Κ.Ο.Α. και η Καμεράτα, και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι : Jose Fabra,  Helge Slaato, Μιχάλης  Οικονόμου,   Αλέξανδρος  Μυράτ    και    Ελευθέριος  Καλκάνης.

Διδάσκει στην Μουσική Σχολή Κιθάρας Φρουδαράκη , στο Ηράκλειο.